fredag 12 maj 2017

10 tips för dig med campingbil

Att åka iväg på en camping med bilen är kanske de mest avkopplande man kan göra. Tar du med dig familjen blir det oftast en härlig och kul resa. Just i det här inlägget vill vi berätta mer om 10 olika tips och råd som du bör tänka på när du ska iväg och campa. Att förbereda sig inför bilsemestern är alltid bra, speciellt om du har med dig dina barn.  Campingbil är alltid är att föredra gentemot en vanlig bil.

Fyll på vattenförråden

Många destinationer för bilcamping, speciellt i torra områden, har inte alltid pålitliga vattentillgångar, vilket kräver att camparna förser sig själv med eget vatten. Problemet är att folk ofta planerar utifrån hur mycket vatten de tänker dricka, och glömmer bort att vatten också krävs för matlagning och rengöring.
En god tumregel är att ta dubbelt så mycket vatten som du tror att du kommer att behöva. Detta och eftersom att brist på vatten kan ge allvarliga konsekvenser.

Undersök ditt första hjälpen kit

Att packa ett första hjälpen kit borde vara prio nummer ett för alla campare, oavsett om det är kasstat i bagageutrymmet eller nedstoppat i ryggsäcken. Det som är lättare att glömma är dock att undersöka kittets innehåll innan avfärd. Bandage, salvor, och smärtlindrande kan vara bra att ha med sig.

Använd bilbränsle till bilen

Stjärnor i överlevnad har gjort sig till känna genom otänksamma beslut när de lekt med elden. Men, du ska aldrig använda bensin eller annat bränsle avsett för bilen som hjälp till att starta en eld. Det är inte värt riskerna.

Packa ett rejält lass med mat

Som regel är campare I alla åldrar gladare om de har ätit sig mätta, och I visa fall kan till och med god mat vara campingens stora höjdpunkt. Vissa matprodukter, lämpliga för camping, som pasta, ris och flingor är billiga och kan köpas i storpack, så planera för hungriga magar.
Dra ner volymen
Det är klart att det kan vara lockande att göra campingen till en fest, grilla med polarna, och dra på högtalarna på max med Its the final Count Down. Men tänk på att ljud hörs otroligt väl över öppna ytor som kampingplatser och sjöar. Medan du njuter av sköna toner, finns det risk att du ställer till det för grannen som vill ta det lugnt.

 

Ta med mer än ett packet tändstickor

Jag läste en gång när jag var utomlands och reste, att det är smart att ha pengar stoppade på minst tre olika ställen. Samma sak bör man säga om tändare eller tändstickor på bilsemestern. Se till att dessa är separerade för att försäkra dig om att du alltid har en i reserv och i torrt förvar, om du tappar bort eller blöter ner de andra.
Jag brukar ta med lite olika verktyg för att göra eld – tändstickor i en plastpåse i ryggsäcken, en vattentät tändare tillsammans med köksutrustningen, och fler tändstickor i hanskfacket. Om du campar under regniga förhållanden, är det förståndigt att ta med lite torr tändved i skuffen om det blir svårt att hitta annat än surt virke i skogen.

Planera för att det kan regna

Om du sticker på längre tur än några dagar, speciellt på våren och sommaren, är risken stor att du kommer att stöta på dåliga väderförhållanden vid något tillfälle. För många betyder regnoväder stillasittande i ett tält eller i bilen i väntan på att stormen ska avta. Om du campar med vuxna är det ju enkelt att vid sådanna tillfällen relaxa lite och vila.
Men om du campar med barn kommer de fortfarande vilja bli underhållna trots det dåliga vädret, så du borde vara förbered. En kortlek kan göra underverk för en utråkad skara, och lika så en bok eller ett litet musikinstrument som ett munspel.

Kontrollera tältet innan du åker

Det kan vara bra att sätta upp ditt tält periodsvis under året för att vädra det och se till att det inte finns något mögel i det. Åtminstone ska man ha satt upp det en gång innan resan för att försäkra sig om att det inte finns hål, och att sömmarna och blixtlåsen fungerar. Man kan lugnt säga att det är en fördel att se till att alla delarna som tältpinnarna och snören, till tältet fortfarande finns med. Tältpålarna, speciellt, tycks lätt försvinna, och det är inte en dum ide att packa med några extra.
Lite maskeringstejp i skogen är också gångbart för att lappa igen hål och revor tills du kan reparera ordentligt hemma. Jag rekommenderar inte att sova i bilen på nätterna eftersom, vad många stackare har fått uppleva, så håller den inte insekter utestängda lika väl som ett tält.
Fyrhjulsdrift är inte helt fel
Det komiska med fyrhjulsdrift är att när man inte tror att det skall behövas är det precis då som man sjunker ner i gyttjan efter ett regnoväder, eller glider fram och tillbaka på en blöt väg. Om man campar på vintern finns det alltid risk för underfryset regn eller snö; om man kampar på sommaren är det istället gyttja och regnoväder

Häng maten i ett träd över natten
I stora delar av Sverige finns vilda djur, och om man inkluderar rävar, råttor och andra vilda djur får vi plötsligt en stor population utav djur som alla vill komma åt din matsäck. Många tror att det är okej att förvara maten i bilen som en säker lösning – Men det är det ej. Björnar är kända för att bryta sig in i bilar genom att slå sönder rutorna, och inte minst att det finns en risk att hela bilen permanent kommer att lukta röda bönor och frystorkad biff stroganoff efter turen. Nu kanske det här inte händer här i Sverige men det kan vara bra att i alla fall ha det i åtanke.



Inga kommentarer:

Senast lästa post

BILDER PÅ SNYGGA FÄLGAR *VARNING SNYGGA BILDER*